Generální úklid vašeho života

generalni-uklidPřemýšleli jste někdy nad tím, že se dá uklidit nejen vlastní dům nebo zahrada, ale i váš vlastní život? Máme tendenci žít v určitém návyku a vytváříme si tak dlouhodobě naše vztahy, pracovní pozici, fyzickou i finanční kondici.

Občas se nám však stane, že nejsme s výsledky naší práce spokojeni, avšak nevíme, co vlastně začít měnit. Od toho je tu váš generální úklid života.

Ukliďte si v oblasti vašich vztahů

Prožíváte s vaším partnerem štěstí, radujete se a máte spokojený život? Máte hezký vztah s dětmi, přáteli a rodiči? Máte sami sebe rádi a přijímáte se ve své přirozenosti? To jsou základní otázky, které byste si pro váš úklid měli položit. Zapracujte na svém sebevědomí, vylepšete váš partnerský vztah a naučte se lépe komunikovat s okolím. Budete se v oblasti vašich vztahů cítit mnohem lépe.

Ukliďte si v oblasti vaší práce

Děláte práci, která vás baví? Umíte mluvit s podřízenými i nadřízeným? Jste v práci dostatečně motivováni a vidíte svou budoucí pracovní vizi? To jsou další otázky, které byste si měli zodpovědět. Zorientujte se, zda uplatňujete v oblasti práce váš talent a začněte na sobě profesně pracovat. Vzdělávejte se a orientujte na to, co vás skutečně baví.

Naučte se být pro sebe tím nejlepším koučem a podívejte se na jeden z dílů Restartu života: Motivační věty, které vám mohou změnit život. 

Ukliďte si v oblasti vašich financí

Umíte s penězi hospodařit a máte domácí rozpočet? Máte finanční inteligenci a dokážete ročně ušetřit alespoň 10% vašich příjmů? I peníze patří do naší životní spokojenosti a je dobré se naučit s nimi pracovat, rozmnožovat je i kontrolovat. Když se vám nebude dařit peníze udržet a vydělat, nebudete prožívat dlouhodobě kýžený dobrý pocit.

Další tipy z oblasti financí se můžete dozvědět v Restartu života: Mentální bohatnutí 

Ukliďte si v oblasti vašeho zdraví

Máte vyvážený zdravý jídelníček? Chodíte pravidelně cvičit a relaxujete? Na naše zdraví v hektické době zapomínáme a není divu, že poté prožíváme nepříjemné nemoci, nadváhu nebo fyzické vyčerpání. Pokud si chcete uklidit i v oblasti vašeho zdraví, soustřeďte se na ozdravění vašeho jídelníčku a na pohyb, který by měl být pravidelný. Nezapomeňte na odpočinek, který k rovnováze v oblasti vašeho zdraví také patří.

Zhubněte bez trápení a podívejte se na jeden z dílů Restartu života: Jak zhubnout bez trápení

Vždy je možné se v životě cítit dobře, chce to jen znát praktický a jednoduchý návod, jak si dobrý pocit zajistit v oblasti našich vztahů, práce, zdraví a peněz. Pokud se nám to podaří, můžeme prožívat hezký život bez nepříjemných myšlenek. Tak začněte s úklidem již dnes, není na co čekat!

Napsala: Lenka Černá, kouč a mentor